Tot voor kort was het ondenkbaar dat je kon gaan sporten tijdens een behandeling tegen kanker. Door de behandeling ben je natuurlijk niet fit en hangt je fitheid af van de fase van de behandeling.

Tijdens haar werk in het ziekenhuis introduceerde Stans van der Poel gerichte training tijdens behandeling van kanker. Zij was de tijd ver vooruit en zij botste toen nog regelmatig met de artsen. Nu is oncofit training bijna de gewoonste zaak van de wereld om fit de behandeling in te gaan te doorstaan.

Het niveau waarop je moet trainen zal wisselen. Met de huidige Energy Control apparatuur kun je trainen op de vorm van de dag. Hierdoor haal je het meeste uit de training en voorkom je overtraind te raken.

Ook na de behandeling blijven veel mensen met vermoeidheidsklachten zitten. Door gericht te trainen met ons programma zal de energie toenemen en de vermoeidheid verdwijnen.

Wat ga je doen?
De Energy Control Methode gaat ervan uit dat ieder mens uniek is. Met behulp van een inspanningstest is het mogelijk om te bepalen op welk inspanningsniveau jouw lichaam het meest in balans is. Dit houdt in dat er gericht advies gegeven kan worden over welke inspanning het beste bij jou past en welke ademtherapie jou het beste laat ontspannen en meer energie geeft.

Stap 1 de intake
De intake is een persoonlijk gesprek met jouw begeleider. Hier worden jouw klachten en doelen in kaart gebracht. Daarnaast wordt er een rust- en stressmeting gedaan zodat wij je inzicht kunnen geven in hoe jij functioneert in rust en onder stress. Daarna volgt een inspanningstest (VO2max) om jouw ideale persoonlijke waarden en grenzen te bepalen. Aan de hand van de verkregen gegevens adviseren wij welk programma het beste bij jou past.

Stap 2 het programma
Op basis van de uitslag van de intake en je dagelijkse rustmetingen via onze app helpen wij jouw lichaam in balans te brengen. Dat gebeurt onder begeleiding van jouw begeleider met cardiotraining binnen jouw belastbaarheid. Indien inspanning leveren moeizaam gaat dienen wij je extra zuurstof toe met onze zuurstofgenerator. Zodoende ben je beter in staat te bewegen en herstellen. Daarnaast helpen wij jou met het verbeteren van je herstelvermogen in rust m.b.v. ademhalingstherapie, dat je monitort met behulp van onze app. De app laat zien of je in staat bent om te herstellen.

Stap 3 vitaal
Aan het einde van het programma ben je weer goed in balans en in staat om dat te blijven. Je kunt goed schakelen tussen arbeid (werk, stress en sport) en ontspanning, ook als weer drukker wordt.

Call to action:
[Maak nu een afspraak voor een intake]               [Neem contact op voor meer informatie]